Логистичен център Кабиле с модерна пречиствателна станция

Германската верига от магазини Лидъл  вече има  нов логистичен център, от който зарежда своите магазини в цяла Източна България. Новопостроеният в с. Кабиле логистичен център на Лидъл е признат и сертифициран като един от най-модерните в цяла Европа.

Става въпрос за съвременно екологично строителство, при което са използвани дълготрайни екологични материали. Още при създаването на проекта, както и при неговото изпълнение са спазени всички изисквания на BREEAM за енергийна ефективност като са използвани най-качествените екологични материали с цел опазване на околната среда. В това число влиза и изборът на пречиствателна станция за отпадъчните води, която е с най-добрата технолология на пречистване в Европа – технология BIO CLEANER®

Новопостроената сграда на логистичен център Кабиле е оборудвана със соларни панели, които гарантират използването на повече от 30% по-малко енергия, а осветлението на цялата сграда е LED. Система на управление на всички инсталации – BMS система, позволява напълно автоматичен мониторинг и управление на използваната енергия като същевременно контролира температурата, вентилацията, осветлението и дори спуска и вдига щорите при нужда.

Логистичният център на Лидъл в с. Кабиле е изграден с много и изцяло иновативни решения, поради което се нарежда основателно сред най-модерните логистични бази в Европа.

Разположена върху близо 200 хил кв.м, складовата база разполага с 121 товаро-разтоварителни рампи и може да съхранява пакетирани хранителни и други стоки за дълъг период от време.

Това е първата и единствена логистична база в България, която е сертифицирана по стандарта BREEAM и то на ниво „ОТЛИЧНО“. Такъв сертификат притежават много малко сгради в Европа, като той е гаранция за повишени екологични норми и висока енергийна ефективност. При строителството и оборудването  на сградата са използвани последно поколение технологии.

Проектът е на екип от архитекти на „Е-Арх“ ООД. Главен изпълнител е фирма „ Кордеел България“ АД, а фирма „Ейч Джи Енд Сонс“ ЕООД е доставила и монтирала пречиствателната станция за отпадъчни води.

Високата екологичност на логистичния център , енергийната ефективност и съвременните технологии и иновации, заложени и изпълнени в проекта, ефективно допринасят за качествено и модерно ниво на обслужване.
 
Clicky